Een leuk stuk over onze bedrijven die mijn vrouw Renate en ik samen draaien.
Waaronder ons stukadoorsbedrijf en Pandjeshuis Harlingen Friesland .

 

De Ondernemer

In ‘De Ondernemer’ vuurt de HC iedere week een reeks vragen af op een Harlinger ondernemer. Deze week: Stephan Gaasbeek en Renate Gaasbeek van Pandjeshuis Harlingen Friesland en Stukadoorsbedrijf Gaasbeek.

Je bedrijf in één zin.
Vooruitstrevend doortastend en transparant en dat met al meer dan 30 jaar ervaring.

Waar is je onderneming goed in?
Dat is atlijd moeilijk om te zeggen over je eigen bedrijf maar wij proberen met beide bedrijven vooruitstrevend te zijn en doortastend en transparant richting de klant toe .
Dit zowel op de zakelijke markt als de particuliere markt .
Met ons Stucadoorsbedrijf zitten we al meer dan 30 jaar in het vak dus hier zijn we wel transparant in en weten we wel wat we doen .
Met ons Pandjeshuis Harlingen Friesland is dat weer een ander verhaal .
Dit doe ik samen met mijn vrouw Renate Gaasbeek en ik denk dat de kracht is dat we het samen doen .
En omdat het is ontstaan uit hobby doen we dit met heel veel plezier en dat neem je mee in je werk en dat betaald zich altijd uit .

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Dat is natuurlijk moeilijjk om te zeggen maar we streven ernaar om doortastend te zijn en transparant richting de klant .
Op mijn stucadoorsgebied kan ik heel veel vertellen door de ervaring wat je hebt dus heb je veel informatie en met ons Pandjeshuis is het erg belangrijk dat je dus transparant bent en dus open naar de klant toe dit ivm inkoop en verkoop.

Waar ligt voor jou de uitdaging?
Onze uitdaging ligt om hetgeen wat we hebben te behouden en daar ben ik gemiddeld 60 uur in de week mee bezig samen met het stucadoorsbedrijf en Pandjeshuis .
En dit doen mijn vrouw en ik samen als team .
Mijn vrouw start altijd de winkel omdat ik dan al op pad ben voor het stucadoorsbedrijf en meestal los ik haar af naar 14.00 uur en zit ik tot 17.30 op de winkel .
Mijn vrouw draait dus ook gemiddeld 30 uur in de week in de winkel naast haar andere werk als model .

Heb je ook dingen die erbij horen, maar die je liever niet doet?

Nee eigenlijk niet ik doe mijn werk zowel het stucadoren als het Pandjeshuis met veel plezier en passie en daar hoort van alles bij zoals boekhouding maar ook de kennis die je nodig hebt en uiteindelijk vergaar je die in de loop der jaren .
En sinds twee jaar hebben we pick up points van DHL en DHL express en UPS en vinted en wish en red je pakketje en dat is wel erg leuk.
Deze stroom van klanten die nu gemiddeld op 1500 pakketten zit in de week blijft groeien en dus daarom veel roering aanloop in de zaak .

Wat vind je van het beleid voor ondernemers van de gemeente Harlingen?

Daar hebben we niet of weinig mee te maken op het stucadoorsgebied al helemaal niet en met het Pandjeshuis wel maar dan meer omdat we verplicht zijn elke aankoop de registeren via het DOR digitaal opkoop register en daarom hebben we met regelmaat controle van of de Politie of BOA en dat is vaak erg vervelend ook met het oog op eventuele gestolen goederen .
Maar verpanden doen we al heel lang niet meer omdat dit dus altijd meer narigheid mee bracht dan plezier.
Verder probeer je een naam op te bouwen en als er dan een onaangekondigde controle is gebeurt dit meestal met een bepaald vertoon door in dit geval de Boa of politie dat ik denk dat is heel overbodig .Meestal zijn er klanten in onze zaak en die kijken dan altijd vreemd op zo van kijk politie wat zou er nu aan de hand zijn en dat is altijd negatief .
Je hebt natuurlijk Pandjeshuis op je gevel staan en dat heeft dus ook zeker nadelen .
Maar ons assortiment bestaat uit meer dan 95% nieuwe goederen die we via veilingen of opheffingen verkrijgen .

 

Wat vind je lastig aan ondernemen?
Eigenlijk niks ik zie meestal alleen de voordelen tuurlijk werken we allebei veel maar als je dat met passie en liefde doet voelt het niet aan als werk .

Hoe ontspan je?

We gaan regelmatig met ons gezin naar ons vakantiehuisje toe waar we dan een weekend verblijven . Daarnaast ben ik in het bezit van meerdere Harley Davidson motoren waar ik dus graag mee mag touren .
In de zomer vinden we het heerlijk om lekker voor het huis op de Zuiderhaven te zitten met een biertje en wijntje en de kids lekker aan het zwemmen en op zijn tijd pakken we onze boot voor een leuke tocht en lekker vissen .
Mijn vrouw is fanatiek met haar eigen paard waar ze elke dag van de week wel is met of zonder ons twee dochters Jaylin en Chloe .

Hoe onderneem je in de ‘corona-tijd’?
Dat was in het begin even afwachten van wat gaat er gebeuren maar we merkte op het gebied van stucadoren dat we hier geen last van hadden behalve onze winkel moest dicht en dat was wel enorm balen want de kosten gaan door.
Maar daarom zijn we toendertijd ook begonnen met pick up points zoals DHL en de rest omdat we op die manier toch open konden en onze kinderen mochten gewoon naar school .En aangezien dat onze verkoop voor meer dan 80% online gaat zoals op Marktplaats tweedehands en andere verkoopsite’s kon dit ook gewoon doorgaan .
Ook hierin moet je dan vooruit denken en doen wat je moet doen .

Ga je ook anders ondernemen na deze periode?

Nee wat wij al deden dat voldoet ook nu in deze tijd en er is heel veel werk op het gebied van stucadoren want goede mensen in de bouw zijn schaars, en met ons Pandjeshuis is er alleen maar groei omdat er heel veel online gebeurt en dat zien we terug in de pakketten die we krijgen en die we versturen .

Hoe zie je de toekomst van je bedrijf?

Ik heb geen glazen bol natuurlijk maar als het zo gaat zoals het nu gaat zijn wij als gezin tevreden .
Ik denk dat dat ook heel belangrijk is dat je op een moment ergens staat met je bedrijf dat je moet denken dat is goed zo en meer hoeft niet .
Je hoeft niet groter of meer te hebben als je je ding kan doen en op tijd eens wat extra’s zijn wij tevreden .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.